Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2006 17:39 - Николай Атанасов: гей поет
Автор: gay Категория: Изкуство   
Прочетен: 6288 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2010 15:20


от патоса на изрецитирания патриотизъм
ми се повдига отечество любезно
как смазващо си ти
от угризенията
на все по-забранения ми
живот от общественото
мнение на пиячи на къси разстояния Плевенчанинът Николай Атанасов е роден 08 януари 1978. Той е поет. Гей. През 1999 издава първата си стихосбирка наречена „Ябълка”. До днес е спечелил няколко награди за поезия - „Веселин Ханчев“ през 1997 г. и наградата „Южна Пролет“ през 2000 г. (последната е за най-добра дебютна поетическа книга). Той се занимава активно с ЛГБТ въпроси, които касаят българското общество. Същият е публикувал научни трудове в различни медии. Втората му книга ще излезе догодина. Дотогава, прочетете някои от стихотворенията му в Литературен клуб  или в LiterNet.


Тагове:   николай,   поет,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. isis - ---
16.10.2006 17:46
Не разбирам. Това, че поетът е гей, означава ли, че творчеството му е по-добро от нечие друго? Не че се заяждам, но на кого му пука аз какъв секс обичам примерно? Личният живот си е личен.
цитирай
2. gay - Къде
16.10.2006 17:50
точно пишеше, че нечие творчество е по-добро от нечие друго? Просто е представен един гей поет в един гей блог. :)
цитирай
3. isis - --
16.10.2006 19:41
А каква е точно връзката между сексуалната ориентация и творчеството? Нямам абсолютно нищо против различните хора, независимо дали различието се изразява в това къде ти стои обецата или по каква музика си падаш, но просто не е правилно (от чисто психологическа гледна точка) въпросното различие да се набива на очи по всевъзможни начини и да се обвързва с неща, които нямат нищо общо. А след това да има (както често става) изрази от сорта на "Ние сме дискриминирани". Не сте. Сами налагате тази визия.

Равният старт се дава при равни условия. Съгласи се, би било смешно да пише в нечия биография: "Хетеросексуалната поетеса Мария Петрова издаде нова стихосбирка, която се радва на голям успех." Аз няма да спя с нея, за да ме интересува каква ориентация има въпросната дама. Аз се интересувам доколко добри са стиховете й.
цитирай
4. gay - Грешиш,
16.10.2006 20:04
като казваш, че ние налагаме, че сме дискриминирани. Дискриминират ни хора като Сидеров, места като Уикипедия, хора, които не правят разлика между хомосексуалност и педофилия.

ЦВЕТНО е блог ориентиран към ЛГБТ читателите и към хетеросексуалните такива. Има за цел да изгради мост, за да покаже на онези, които не знаят, че не сме по-различни. Пише го в първия постинг.

Николай Атанасов присъства тук за тези, които искат да прочетат стих на гей тематика. Джо Филипс присъства за тези, които искат да видят комикси на хомосексуална тематика. Както би присъствал Атанас Далчев, ако темата на блога беше "диаболизъм". Както би присъствал Уолт Дисни, ако темата на блога беше "анимационни животни".
цитирай
5. isis - http://isis.blog.bg/viewpost.php?id=18924
16.10.2006 20:13
Диалогът тук ме провокира да продължа темата в моя блог, макар и в по-обширен аспект. :)
цитирай
6. gay - Всеки
16.10.2006 20:18
е свободен да си мисли, каквото вярва, че е правилно. Отново прочети какво съм написал.

Блогът е на гей тематика. Четат го хора, които се интересуват точно от тази гледна точка. Поетът пише на гей тематика. Стиховете му се четат от хора, които се интересуват точно от това.

Няма какво да кажа по въпроса.
цитирай
7. анонимен - защо гей-поет?
30.10.2006 23:52
Ами защото си има най-различни поети - има си пейзажни поети, има си поети-революционери, има си мистични поети, има всякакви... Това че е гей не го прави по-добър, а просто внася в творчеството му една тема - темата за хомосексуалността, която и без това никъде я няма в нашата литература. Ми има достатъчно много хора вкъщи, на които им е интересно да прочетат за първи път стихотворения от такава една друга гледна точка. Лили Иванова е пяла цял живот за нейната си "хетеросексуална" любов, но Васил Найденов не е имал никога куража да пее песни за неговата си "хомосексуална" любов. Всички знаем, че той е гей, но никога не сме го чували от него, защото комунистическия режим е щял да го смаже, само ако се е опитал да пее за мъже. Това е положението! Сега някаква госпожа се опитва да ни каже, че някаква поетеса не била писала, че е хетеросексуална поетеса - ми не е писала, защото в България това се подразбира. Защото в България все още мнозинството хора мислят, че хомосексуалността е неестествена и че единствената естествена сексуална ориентация е към противоположния пол. Ми не е вярно това! Я пуснете в Гугъл "Норвегия" и "гей-животни" и ще видите как хората са открили изложба с фотографии, които показват огромно многообразие от хомосексуално поведение при животните. Ето това ви е доказателството, а не някаква измислена библия. Пък поетът нека си пише каквото ще - неговата участ ще я видим според колко читатели ще го харесат. Пазарът му е майката и ако думата "гей" го свърже със съответните му читатели по-бързо - така да е - на нас това не ни е работа да съдим. Ние или го харесваме, или не. Ако не го харесваме, няма да си купим новата му книга.
цитирай
8. анонимен - ники
04.12.2006 21:08
по темата, която обсъждате само ще кажа, че според мен сексуалната ориентация съвсем нормално определя и стила и съдържанието на творчеството на всеки писател/музикант. а ники ми е личен приятел, много отдавна при това, имам и стихосбирката му и да - тя е почти завоалирано гей, т.е. това определя поезията му, и според мен е напълно нормално, дори за предпочитане пред това да говори за "тя" и "нея", когато ние знаем, че е "той" .. the answer is blowing in the wind..
цитирай
9. анонимен - za isis
04.12.2006 21:16
и понеже на блога на изида трябва да си регистриран, за да постваш, ще сложа тука линк към прекалено дългите си обяснения в един друг форум по темата за това, че видиш ли различните хора сами се определят, изолират и дискриминират, а после се оплакват..
http://clubs.bgmen.com/viewtopic.php?t=776 аз съм kwirsilver там... дори басня измислих накрая, за да защитавам гледната си точка.. ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gay
Категория: Забавление
Прочетен: 322016
Постинги: 53
Коментари: 243
Гласове: 274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031