Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2006 11:10 - „Великите българи”: българският кръг на нехайството
Автор: gay Категория: Забавление   
Прочетен: 3282 Коментари: 7 Гласове:
0



Горда Стара планина...

„Великите българи” е онази кампания на БНТ, която разбуни духовете, колкото и клиширано да звучи. За едни е гавра чалгаджии да присъстват в подобна класация, за други е сухарско да има само просветители... трети пък протестират, защото считат, че подобна кампания е поредният опит за тъпчене на гуши с пари от sms на обикновения човечец.

И в крайна сметка, какво е да си велик? Да си стойностен?

Васил Левски за много хора е велик, защото малко или много е успявал някога да обедини българите. Я да се замислим сега... Бойко Борисов не обединява ли българите? Шокиращо, как може две толкова различни личности да попадат на едно място. Не е ли всеки един от тях „велик” в делото си според поддръжниците си? Емил Димитров успява да превърне в хит „великата” песен „Моя страна” дори и в страни, където на кирилицата се гледа като на йероглиф (да се чете като „неразбираема”). Травеститът Азис има такъв уникален, „велик”, глас, че наистина никой не може да каже, че той не може да пее. И все пак как е възможно двамата толкова различни певци да застават рамо до рамо?

Вината няма да е в нито един от 100-те избрани българи. Вината ще е в останалите, дето ще гласуваме. Обществото ни е така устроено, че да не възпитава гордост у никого. Българинът го тресе примитивното (храна, вода, огън... така де- парно) и до такава степен се е самовглъбил в себе си, че не му пука за нищо. Някога сме били пет века под робство. Все са ни виновни турците и робството на нас. Само дето не е вина на поробителя, а на поробения, че е бездействал. И така до днес. Днес пък, защото няма достатъчен брой турци, виновни са ни младите хора- та момчетата ходят с обици (педерастия, упадък!), момичетата с поли, които по-скоро приличат на колан (къде са едновремешните печати, слагани от милицията, върху краката на девойките, които си позволяват подобно нарушаване на обществения ред?) и тн. Оправия няма. Сега именно младите хора са виновни за „опропастяването” на кампанията „Великите българи”. Само дето не е така. Причината е в „българския кръг на нехайството”: правителството не отпуска достатъчно пари за заплати на учителите и така учениците са „претупани” (един вид „Не ми се плаща достатъчно, ще ги уча, каквото пише в учебника и няма да ме интересува тези деца могат ли да разсъждават!”); родителите от своя страна нехаят децата им добре ли са в училище, какво са научили, защото след изморителния работен ден, последното нещо, което ще ги интересува, би било задачи за синус и тангенс или пък „Какво е искал да каже авторът в произведението...?”; в крайна сметка един ден децата стават част от правителството, стават учители, стават родители. Обаче няма кой да разне с една ножица този кръг. И така децата ни имат други герои, които са далеч от Пенчо Кубадински или Леда Милева.

Да си дойдем на думата. Тази кампания на БНТ е сериозно нещо, нека бъдем честни. Ще покаже що за народ сме ние българите днес. Никой никого не кара да гласува. В свободна държава живеем, нали така? Става въпрос за някакви си стотинки, вместо за пошли бигбрадърски предавания или тъпашки „игри за съвместимост” в долната част на екрана на телевизора (2,40 без ДДС за бога!), по-добре е с такъв sms да се „набутаме”.

Нека да застанем рамо до рамо поне веднъж и да видим кого считат за велик българин съвременните българи.

www.velikite.bg



Тагове:   Кръг,   нехайството,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - браво
28.07.2006 14:34
хубав постинг
цитирай
2. анонимен - А за мен тази кампания...
28.07.2006 15:25
е ЧИСТА ПЕДЕРАСТИЯ!!!!!!!!!!
цитирай
3. gay - Защо?
28.07.2006 18:31
zlika, защо смяташ така?
цитирай
4. celebrities - Аз току що гласувах...
29.07.2006 12:05
А някой да знае какво и е великото на ...Анелия?не ,честно хора кой малоумник ще гласува за Анелия ?Азис няма да коментирам.От толкова приказки за него и вече е скучно.
Аз гласувах за Иван Асен ІІ .Бях първата.Изумително.Чалгари като Азис и Анелия имат гласове преди Иван Асен ІІ.......тц, не е изумително , тъжно е....
цитирай
5. gay - Моят глас
29.07.2006 15:11
Ами, Анелия си има своите фенове, но тези, които са гласували, не осъзнават, че това не е класация за най-популярен българин или най-известна певица, а за Българинът с главно "б". Лично аз гласувах за Симеон I, защото като че ли българите все за това "ревем": България на три морета и изобщо всичко, което описва "Златния век".
цитирай
6. анонимен - И аз гласувах...
29.07.2006 15:12
и не ме е срам, че участвам в това. Но ще ме е срам, ако велик българин се окаже Борисов или Азис! Това може да се окаже не е педерастия, а чалга в буквалквания смисъл на думата!... Каквото между впрочем е като цяло обществото ни...
цитирай
7. анонимен - celebrities
31.07.2006 17:01
ме е аргументирала.
Благодаря celebrities...

Поздрави

P.S. А Евгени минчев на кое место е, хихик??? :Р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gay
Категория: Забавление
Прочетен: 323102
Постинги: 53
Коментари: 243
Гласове: 274
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930